Ordblind og hva så?!

Kære Læsere. ?

De negative henvendelser bliver desværre ved på min blog. Nogle af de ting der bl.a. bliver skrevet til mig, er at jeg er en dårlig skriver, dårlig til grammatik, dårlig til dansk og en dårlig staver. Grundet disse henvendelser vil jeg skrive et meget personligt indlæg til jer, læs først, døm senere.

I gennem hele min folkeskole, har jeg haft en del problemer med at stave. Jeg har derfor gået til en del ekstra undervisning, som skulle hjælpe mig på vej. Da dette ikke helt hjalp. Blev jeg testede op til flere gange for om jeg var ordblind. Men fordi jeg er en god læsere, viste testen nej til jeg var ordblind. Efter folkeskolen, kæmpede jeg mig igennem 10 klasse, mine 2 erhvervsuddannelser og er nu igang med min bachelor uddannelse. Men nu hvor jeg er i gang med de store lange og tunge skriftlige opgave, kæmper jeg virkelig en kamp med hensyn til stavningen, grammatikken og mit ordforråd. Jeg valgte derfor for nyligt at lade mig teste engang til. Denne gang, viste testen at jeg var ordblind. Men ikke den “Normale ordblindhed” Jeg har den hvor jeg ikke har problemer med at læse eller hører forskel på bokstaverne. Men jeg har den hvor man er sprogspasser. Det er det jeg kalder den. ? Udover problemer med stavning og grammatik, har jeg svært ved at ligge trykket på ordene rigtigt. Derfor har jeg svært ved at stave dem og DERFOR er der nogen som kalder mig en dum blondine i de reality problemer jeg har deltaget i. Alt har en forklaring har jeg altid sagt. Min forklaring på, at andre synes jeg er “dum” er faktisk bare at jeg er sprogspasser og jeg udtaler hverken ord, sætninger eller stiller dumme spørgsmål med vilje. Jeg ved faktisk bare ikke bedre! Men jeg har nu endelig fået det på pair så jeg kan arbejde med mine problemer. ? og har fået en forklaring på, hvorfor jeg nogen gangen danner mine egne ord, som ikke findes i ordbogen. ?

I mine tanker, har vi alle hver vores problemer at takle, i hverdagen, arbejds livet og i privatlivet. OG det er der ingen som skal bedømme os på. Vi takler det på hver vores måde og bearbejder på bedst muligvis. Men jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste i Danmark, som lider af ordblindhed. Er vi en slags taber fordi vi har den sværhed i vores liv? Skal vi føle os dårlige ind andre fordi vi ikke kan stave? Skulle jeg så svine andre til som ikke kan finde ud af at danse, bare fordi jeg godt kan danse?

Helt ærligt hvad er det dog for et samfund vi lever i. Ja undskyld mig engang. Jeg prøver altid at se tingene fra den lyseside. Men efter jeg har fået denne blog, så synes jeg godt nok at jeg får oplevet hvor lede andre mennesker kan være imod hinanden. Det er altså bare ikke ok!

Jeg har stadig ingen hensigt med at lukke min blog ned, men jeg vil istedet prøve at vende de ting i skriver til mig, her på bloggen, så man måske kunne tænke før man skriver, eller bare prøve at lade hver med at bedømme så hurtigt. ?  

Nu er der nok nogen som ville tænke hvorfor jeg enlig ikke for nogle til at rette min blog igennem inden jeg udgiver den. Dette spørgsmål har jeg selv tænkt meget over. Men da det er min personlige blog, så vil det ikke længere være mig som skriver, hvis en rettede efter for mig, den følelse har jeg. Jo mere jeg skriver, jo bedre skulle jeg blive. Så min udfordring i at have en blog, er bl.a. også at opnå at blive en bedre skriver, sådan bogstavelig talt ?

Hvis der sidder nogen og læsere dette, som også er ordblind, så husk vi er lige så gode som alle andre, vi har så mange andre ting vi er gode til. Men kan ikke være god til alt i livet. Til jer som er super staver ?, husk på, hvis i møder en som mig, som staver fuldkommen så dårligt som en kat og mus har det sammen. Så hver tålmodig. Vi kan ikke gøre for det og det gøre mere ondt på os at få af vide, at alt er forkert hele tiden, ind det gør på jer at se det. For vi kæmper med det hver dag, i ser det kun engang i mellem. ?

-Kia

Skriv et svar